En helt vanlig dag…..eller ikke?

En helt vanlig dag…..eller ikke?

I dag er det søndag og i morgen er det en ny hverdag og ny uke. Livet består av flest hverdager. Noen tøffere enn andre. Men hvor ofte hører vi ikke, «…nå er det snart mandag igjen og vi må gå på jobben…..»

For noen er hverdagen kjedelig og det eneste man venter på er helgen og de gylne øyeblikkene. Mens andre gjør hva de kan for å kunne få oppleve en helt vanlig hverdagen, noe å tenke på når vi nå klager på at det er søndag kveld og vi må på jobben i morgen mandagsmorgen.

Hverdagsmagi. Fargestifter eller sort tusj – du bestemmer selv hvordan du vil fargelegge hverdagen din.

Uansett hvordan vi snur og vender på det, så består livet av flest hverdager, likevel er det få som legger merke til den og velger å fargelegge sin hverdag. De fleste søker heller etter helgen og de sjeldne øyeblikkene, de få gylne dagene hvor ekstasen, latteren eller lykken gjorde en opptreden – vips så er helgenferdig og en er tilbake til hverdagens sedvanlige ritualer.

Hverdagen er alle de dagene som ligner på hverandre – og dem er det mange av. Dagene går i ett, og hvor ingenting spesielt skjer.

Hverdagen er ikke bare grå og traust, den er faktisk unnværlig. Det er mange som ville gitt hva som helst for en helt vanlig «grå» hverdag. Før helgen og i helgen har jeg truffet mennesker som på ulike måter er rammet og fått livet snudd på hodet. Felles er at de savner hverdagen. De som er arbeidsledig savner å ha en helt vanlig hverdag å gå på jobb, de som lever i fattigdom, de som er på flukt fra frykt og undertrykkelse, er villige til å gjøre hva som helst for å få en helt vanlig «grå» hverdag. Hverdagen er faktisk dyrebar når man ikke har den, man forstår ofte ikke verdien av hva vi har før vi mister det.

Hverdagen er ikke kjedelig, den er unnværlig. Fargelegg din hverdag med de farger du synes den fortjener. La hverdagen bety noe for noen rundt deg. Kanskje en venn, en kollega, en fremmende. Kanskje kan du gi en blomst til noen, ett lite kompliment, bare vær tilstede, tilby en skulder for den som trenger støtte.

Se en gang til på hverdagen din, den er vakker og skjør på en og samme gang om du bare ser ordentlig etter.

Husk at en helt vanlig mandag er en god dag til å ha en god dag!

Leave a Reply