Da står påsken for døren

FB_IMG_1555562051841

Da står påsken for døren og de fleste av oss får noen etterlengtede fridager. Noen foretrekker kanskje å tilbringe helligdagene i byen, mens andre trakter etter mer snø og ski og skal til fjells.

Påsken er også den største kristne høytiden i året, som for noen betyr kirkebesøk og meditasjon over det kristne påskebudskapet.

Dette er også en tradisjonsrik høytid som for mange handler om skiturer, hyttekos eller avslappende dager i solveggen. Og god tid til å være sammen med familie og venner. For andre betyr påsken å ha noen etterlengtede fridager som kanskje tilbringes i byen eller på reise til det store utland.

For meg personlig er også påskens budskap viktig, det minner meg om svik, korsfestelse og død, sist men ikke minst om håpet og nestekjærligheten. Uansett om man tror eller ikke tror, så kan vi alle lære noe av påskebudskapet. Selv om påske budskapet handler om svik, korsfestelse og død, så er det likevel budskapet om håpet og nestekjærligheten det viktigste som vi må ta med oss i hverdagen.

Vi må ikke glemme at det finnes intet mørke uten lys, intet lys uten mørke. Mørke eller mørket er nemlig et opplevd fravær av lys. Et rent eller totalt mørke finnes ikke noe steder siden små mengder av lysemmiterende partikler i form av stråling trenger inn i alle hjørner av universet, selv om det menneskelige øyet ikke kan oppdage lyset.

Å ta tid til å reflektere over hva påskebudskapet betyr for oss og for vår verden kan være fint.

Påskens budskap handler om håp og tilgivelse, «far tilgi dem for de vet ikke hva de gjør», budskapet handler om å kunne tilgi – også ens fiender. Det å kunne tilgi og forsøke å legge ting bak seg.

Budskapet handler også om håpet om at det er noe mer etter dette livet. Så lenge det er liv er det håp. Alle og enhver trenger håp som gir styrke til ikke å gi opp. Derfor kan alle lære noe av påskens budskap enten man tror, tviler eller ikke tror i det hele tatt. Vi kan alle bli mer raus i hverdagen, tilgi hverandre og bevare håpet uansett ståsted om tro eller ikke. Uansett om du tror eller ikke tror, så ønsker jeg deg og dine en riktig god påske!

Leave a Reply