Hvorfor være mentor?

Har du noen gang lurt på å bli mentor, eller kanskje lurt på om du skal skaffe deg en mentor?  Her er noen gode grunner til hvorfor du skal vurdere å bli mentor og hvorfor det er så viktig!

I over 11 år hadde jeg en mentor jeg møtte regelmessig for å snakke om selvutvikling av meg selv. Husker godt mitt første møte med min mentor, er like klart i dag som for snart 22 år siden. I min første sesjon hos min mentor, ba han meg å gå hjem å skrive min egen nekrolog. Det var det første jeg fikk i hjemme lekse. Jeg tenkte noe så vulgært kan man ikke be noen om å gjøre. Bakgrunnen for at han ba meg gjøre dette var for å bevisstgjøre meg selv på mine verdier, og hva jeg var takknemlig for i livet. Sist, men ikke minst hva jeg ville bli husket for i livet.

Gjennom disse 11 årene lærte jeg meg å endre fokus til å se de små tingene i livet, og vise takknemlighet over de små og viktige ting i live mitt. Gjennom prosessen med å skrive min egen nekrolog lærte jeg meg å være til stede og oppmerksomme på de små øyeblikkene, kjenne etter og legge merke til hva som faktisk er viktig for meg, og hva jeg vil bli husket for.

Derfor skal du bli mentor:

Derfor skal du bli mentor

1. Gi noen et forsprang

2. Spill andre gode

3. Del av din kunnskap

4. Utvid din horisont og utvikle deg selv som mentor

#adept #mentees #mentoringworks #mentoringmatters #payitforward #econa University of South-Eastern Norway #mentorprogram #mentoring #mangfold #inclusiveleadership #ledelse #diversitymatters #leadershipmatters #leadershipbyexample #inklusion #diversityandinclusion #diversity #trainning

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6724778726770388992/

Leave a Reply